Najib (‘Islam’) Lagi Teruk Dari Kerajaan Buddha!!!

Saya mulai tulisan saya ini dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.

Saya mengikuti Talaqqi Tafsir Jalalain, Kelas Bahasa Arab Quran tafsir dan banyak lagi, Maka penyampai berpesan kepada saya bahawa di mana pun sampaikanlah kebenaran. Kebenaran itu pahit. Kebenaran ini akan menakutkan ramai orang walaupun disampaikan oleh seorang sahaja. Maka pengamatan saya di bawah adalah hasil kajian saya pada kerajaan Monggol generasi Gengzis Khan yang dipimpin oleh Kubilai Khan.

Minyak sedang naik harganya dan membebankan rakyat. maka saya katakan Najib lebih teruk dari Kerajaan Buddha.1097884_4584668753987_1635702094_o

Bila lihat Najib dan konco-konconya sibuk menekan rakyat, sedangkan mereka senang lenang buat majlis besar2, Rupa-rupanya elaun yang sangat banyak yang boleh sahaja dipotong jika benar-benar pentingkan rakyat.

Maka saya andaikan mereka ini lebih teruk dari kerajaan Monggol yang satu masa dahulu dipimpin oleh Kubilai Khan.

Setiap kali menang dalam peperangan, maka Kubilai Khan akan bersama konco-konconya serta rakyat bawahan akan sembur arak dan berpesta sambil dihidang makanan yang mewahmewah.

Kemenangan pun disambut bersama rakyat. Rakyat dihidang dengan makanan mewah yang sama Kubilai Khan makan. Najib ada?

Tetapi perangai Kubilai Khan tiba-tiba berubah dan mengejutkan rakyat, konco-konconya serta panglima Islam Cheng Ho dan teman-temannya.

Kubilai Khan tidak mengadakan pesta lagi selepas menumbangkan kerajaan Jepun yang dipimpin Panglima Islam Cheng Ho dan rakan-rakannya.

Rupanya ada di belakang Kubilai Khan seorang pendeta sami Buddha yang menasihatinya supaya memotong ‘elaun’ kerajaan Monggol dan konco-konconya.

Iaitu tidak lagi berpesta, sembur arak, hidangan makanan yang mewah-mewah sebab sami itu berkata bahawa itu hanya membazir wang rakyat dan dengan pemotongan itu akan mengukuhkan lagi ekonomi negara dan jajahan takluknya.

Jika Kubilai Khan yang bukan Islam boleh mengikuti nasihat seorang sami BUDDHA, kenapa Najib seorang ‘ISLAM’ tidak boleh buat??

Agaknya sudah cukup kuat ke mahu berdepan dengan mahkamah Allah??

Jika tidak mampu membuat pemotongan elaun menteri dan diberikan pada rakyat yang sepatutnya, maka Najib lebih teruk dari BUDDHA!!

wallahu’alam

MUHAMMAD HAZIM BIN MOHD NOH

Pengarah,

Delegasi Pemikir Muda (DPM)

Bertarikh: 29 Syawal 1434 H bersamaan 05 September 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: